
İçerikler
PDF dosyaları genellikle web sitesi üzerinden verilen linkler ile görüntülenmektedir. Bunun içinde bir HTML bağlantısı oluşturulur. Bu şekilde PDF dosyasını farklı bir sayfada göstermek yerine, aynı sayfada görüntülemede yapabilirsiniz. PDF dosyasını, sayfada göstermek için <embed> etiketi kullanılmaktadır. Bu etiketle birlikte PDF dosyasını sayfaya gömebilirsiniz.
PDF Dosyasını Web Sayfasına Ekleme
Yukarıdaki açıklayıcı bilgiler doğrultusunda <embed> kodunu oluşturup, HTML sayfasında PDF dosyasının görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Örnek için aşağıdaki kodu inceleyebilirsiniz.
<embed src="https://www.ibrahimcevruk.com/wp-content/uploads/2020/01/heryonuylephp_icindekiler.pdf" type="application/pdf" width="500px" height="600px" />
Örnekteki gibi parametrelere gerekli bilgiler yazıldığında web sayfasında belirlenen PDF dosyası görüntülenecektir. Görüntülemesi yapılan PDF dosyası için farklı parameterler de bulunmaktadır. Bu parametreler için aşağıdaki başlığı inceleyebilirsiniz.
PDF Dosyası İçin Parametre Belirleme
- PDF Dosyasını 5. Sayfadan başlatır.
https://www.ibrahimcevruk.com/wp-content/uploads/2020/01/heryonuylephp_icindekiler.pdf#page=5
- PDF Dosyası için %200’lük yakınlaştırma yapılır.
https://www.ibrahimcevruk.com/wp-content/uploads/2020/01/heryonuylephp_icindekiler.pdf#zoom=200
- Kaydırma, araç, durum ve gezinme bölümlerini kapatır.
https://www.ibrahimcevruk.com/wp-content/uploads/2020/01/heryonuylephp_icindekiler.pdf#scrollbar=0&toolbar=0& statusbar=0&navpanes=0
- PDF dosyasını 5. Sayfadan başlatır ve %200 yakınlaştırır.
https://www.ibrahimcevruk.com/wp-content/uploads/2020/01/heryonuylephp_icindekiler.pdf#page=5&zoom=200
Yukarıda yer alan listedeki gibi kullanımları mevcuttur. İlk parametre belirlenirken # (diez) işareti kullanılır. Sonraki parametreler & (ile) birleştirilerek özellikler tanımlanır.